Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. april 2015. Referansenummer: 7422

Hjerte/kar

Hjertesvikt etter cellegift

Fikk medikamentindusert hjertesvikt etter behandling med Herceptin/tratztutzumab. Alvorlig svikt med en EF på 25% ? Nå har svikten gått noe tilbake, jeg får 2x 5mg Ramipiril og 20mg Furix x 1 Til tross for medisineringen puster jeg kort og tungt, selv ved fint lite anstrengelse. Er det andre undersøkelsesmetoder som burde ha vært forsøkt for å se ting fra en annen vinkel? Redd legene overser noe og lar meg gå på disse medisinene hvor lenge som helst.....

Les svaret

LHL svarer

Besvart 04. mai 2015
LHL

Hei

Hjertesvikt etter cellegift er dessverre en kjent komplikasjon som kan forekomme hos enkelte pasienter. Behandlingen er som ved hjertesvikt ellers, og baserer seg på ACE-hemmer (feks Ramipril), vanndrivende (feks Furix) og gjerne en betablokker i tillegg. Utviklingen følges med legeundersøkelse og evt ekkokardiografi. Du bør følges ved en hjertepoliklinikk på et sykehus og det kan hende at medisineringen din bør revurderes. Det finnes flere medikamenter som kan brukes. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar