Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 25. april 2015. Referansenummer: 7560

Mye magesyre

Jeg er en kvinne på 67 år. Har undersøkt magen med gastroskopi. Fikk vite at jeg produserte for mye magesyre, men noe annet sykelig ble ikke oppdaget. Fikk resept på Somac. Etter å ha lest alle bivirkningene på pakningsvedlegget, har jeg ikke lyst til å bli fast bruker av dette, så jeg bruker i stedet et sammensatt mineralprodukt som også inneholder litt natron. Mitt spørsmål er da: Kan man bli frisk av denne overproduksjonen? Hvis ikke, hva annet kan jeg gjør selv for å normalisere - uten å bruke medisiner? Jeg tåler ikke kjappe karbohydrater. Får urolig hjerte av slike inntak og denne type mat er borte fra mitt kosthold. En del matvarer forverrer også min reumatisme. Det siste har jeg ikke klart å få full oversikt over. Ville bli glad for noen tips i dette virvaret!

Les svaret

Vår ekspert, Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring svarer

Besvart 30. april 2015
Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring

Dette spørsmålet er dessverre ikke relevant for denne eksperttjenesten, og kan ikke besvares her. Om du mener ditt spørsmål likevel bør besvares av LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, ta kontakt på e-post: post@lhl.no.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar