Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. april 2015. Referansenummer: 7504

Hjerte/kar

Aspirin ved flimmer

Jeg er 64 år og har for flere år siden fått bekreftet ventrikkelflimmer. Er redd for slag og tromboser. Legen mente jeg trygt kunne ta aspirin 75 mg hver dag uten å gå til kontroll. Er dette noe som er bra for meg eller er det noe annet jeg kan gjøre for å forebygge?

Les svaret

LHL svarer

Besvart 05. mai 2015
LHL

Hei

Jeg tror du mener atrieflimmer, og ikke ventrikkelflimmer (som er det samme som hjertestans).

Atrieflimmer kan øke risikoen for å få slag og blodpropper, og pasienter kan ha behov for blodfortynnende behandling. Hvem som tjener på slik behandling, avgjøres ut fra individuelle vurderinger (man følger spesielle algoritmer for å beregne risiko). 

Jeg har ikke noen andre helseoppylsninger om deg, og kan således ikke si noe om du trenger blodfortynning eller ikke. Ellers frisk pasienter under 70 år med atrieflimmer, trenger normalt ikke blodfortynning. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar