Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. august 2015. Referansenummer: 8279

Hjerte/kar

Brystsmerter hos barn

Hei. Har en sønn på 12 år som plages innimellom av smerte i hjertet. Dette kan komme under aktivitet, (aktiv fotballspiller), men også i hvile da han skal sove om kvelden. Noen ganger kan han også våkne av/med smerter. Han er litt kraftig, men spiser stort sett sundt, og er aktiv. Er det farlig? og bør det utredes? Mvh. Mor.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 20. august 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Hjertesykdom hos barn er veldig sjeldent, og i den grad de har sykdom, er det oftest snakk om medfødte hjertefeil. Men disse blir gjerne oppdaget tidligere. Enten fordi barnet har symptomer, eller fordi legen finner en bilyd på hjertet (eller andre funn) på en barneundersøkelse. 

Når det er sagt, synes jeg likevel du skal oppsøke fastlegen for å få sønnen din undersøkt. Sannsynligvis er det ikke noen alvorlig årsak bak plagene hans, men brystsmerter skal man uansett ta på alvor. Legen vil raskt kunne avklare hva som er årsaken, og du vil slippe å gå rundt og lure. 

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar