Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 23. august 2015. Referansenummer: 8310

Lunge, Rettigheter

Kan du få fri behandling hos fysioterapeut når du har astma?

Hei. Jeg har astma og forstår det slik av det dere skriver at jeg har rett på gratis fysioterapi. Når jeg spurte fastlegen min om dette sa han at det ikke var riktig. I følge han var det kun i helt spesielle tilfeller man fikk dekt det. Hva er riktig? Og hvor kan jeg finne reglene for dette for å vise til min lege?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 03. september 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet som gjelder for mange med lungesykdom!

Mennesker med astma kan få fri behandling hvis de får henvisning til fysioterapeut som har driftstilskudd fra kommunen. I praksis får man fri behandling når man har nedsatt lungekapasitet slik man kan se det ved astma og kols. Det er heller ingen begrensning på antall behandlinger per år, men det må selvfølgelig være en henvisning på grunnlag av lungesykdommen. Dette kan man eventuelt finne mer om på nettet ved å besøke www.helsenorge.no. Da det kan være litt vanskelig å finne frem til dette på egen hånd, vil jeg eventuelt anbefale deg å henvende deg til Helfo for å få mer opplysninger. Du kan sikkert få informasjon direkte fra fysioterapeut også.

 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar