Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 11. august 2015. Referansenummer: 8206

Lunge

Lungefibrose og uklare tilleggsplager

HEI. Dame på 54 år med lungefibrose, har hatt det i noen år og jeg bruker ekstra oksygen ved anstrengelse. Har fått en del nye plager i det siste som nervesmerter i huden (kjennes ut som jeg er solbrent) , muskulaturen kjennes seige ut,( trekker seg sakte tilbake). Stivhet i ryggraden og nakken. Tror du kiropraktor kan være til hjelp? Er usikker på hva som forårsaker plagene, om det kommer pga for lite oksygen i blodet eller noe annet. Takknemlig for svar.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 12. august 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Jeg tror ikke at dine symptomer har noen direkte sammenheng med lungefibrosen, unntatt hvis fibrosen er følge av en bindevevssykdom som også kan ramme andre organer. Alternativt kunne man tenke seg at det er bivirkning av en medisin. For å få mer klarhet i dette bør du nok kontakte fastlegen for å få vurdert om man kan finne ut mer ved andre undersøkelser. Du bør nok gjøre dette før du prøver behandling av såpass uklare symptomer.

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar