Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. august 2015. Referansenummer: 8325

Hjerte/kar

Trening de første ukene etter bypass operasjon

Jeg hadde bypassoperasjon for snart 3 uker siden og går ca 8000 skritt hver dag nå ( fordelt på 3 turer )Det jeg lurer på er hvor mye jeg kan trene frem til jeg skal på 4 ukers rehab på Feiring. Jeg er 53 år og var ganske godt trent ifra før, spinning mm. Gjør også tøyeøvelser

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 29. august 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Flott at du er igang, bra innsats! Selve hjertet ditt tåler god belastning nå, men mange kan ha litt ubehag knyttet til operasjonsarret i brystkassen den første tiden, og hele kroppen din trenger tid på å hente seg inn etter en stor operasjon. Du bør unngå max-puls frem til kontroll hos hjertelege før oppholdet på Feiring. Du kan bruke føttene og gå eller sykle, men begynn litt forsiktig med slike aktiviteter som stavgang og trening av brystkassen. Fornuftige tøyeøvelser er greit. Respekter din egen slitenhet og smerter fra operasjonsarret, og bruk litt tid på opptrapping av treningen. Det ideelle var om du kunne planlagt treningen sammen med en erfaren fysioterapeut. Når du kommer til Feiring er det meningen at du skal få trene hardt, og du vil sannsynligvis merke at du kommer i bedre form i løpet av oppholdet. Med din innstilling er det all grunn til å se fremover og tenke at du skal bli sprek igjen, men litt tålmodighet må du nok smøre deg med de første ukene.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar