Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. august 2015. Referansenummer: 8272

Hjerte/kar

Smerter i brystet etter blokking av åre.

Eg er ei dame på 67 år, slank og veltrent. Måtte blokke ei åre og sette inn to stentar den 9. juli i år. Er no i ferd med å trena meg opp att. Viss eg pressar meg litt får eg svie i brystet, men pusten går fint. Er dette farleg? Er like god så snart eg tek ein liten pause. Det skjer helst i motbakke. Skal ikkje på kontroll før i oktober, så difor hadde det vore greit å vita litt om dette. Hender eg og får lett hovudverk og blir litt anspent i kjeven.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 22. august 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for henvendelsen. Flott at du er i gang med treningen. Vi kan ikke utelukke at ubehaget du beskriver er såkalt angina pectoris. Dette gir en viss mistanke om at en blodåre igjen har blitt trang. En viss andel får tilbakefall og må behandles på nytt.

Siden du ikke har kontroll før i oktober vil jeg anbefale en av følgende fremgangsmåter:

1) Dersom du vet hvilken hjertespesialist du skal til/evt sykehusets poliklinikk kan du ta kontakt direkte, forklare situasjonen og be om fremskyndet time.

2) Du kan kontakte fastlegen, og han kan hjelpe deg å ordne fremskyndet kontrolltime. Etter undersøkelse og samtale kan han evt. også vurdere å henvise deg direkte til ny vurdering av kransårene (angiografi). Han kan også se over medisinene dine og vurdere justeringer.

3) Du kan ta direkte kontakt med privat hjertespesialist og få raskt time til undersøkelse.

Sykehuset har sikkert forklart til deg at dersom du opplever rask forverring av ubehaget, eller langvarige anfall må du ta raskt kontakt med helsevesenet.

Du skal vite at selv om du kjenner på dette ubehaget så behøver det ikke å være hjertet. Jeg synes ikke at du skal engste deg, men vi tar alltid slike symptomer på alvor og vi bør få dette kontrollert og evt. behandlet.

Dette kommer til å gå fint. Lykke til!.

 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar