Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 3. desember 2015. Referansenummer: 9319

Lunge, Allergi

Åpen ild, skadelig for barns lunger?

Hei. Jeg jobber i en barnehage i Oslo. Vi vurderer å ha en uteavdeling med tilhørende lavvo som varmested. Barna vil da ha en oppholdstid på ca 1 time hver dag der inne, noen ganger mer ved dårlig vær. Lavvoen har pr idag åpent ildsted. De vil også være inne i hus, på morgen og ettermiddag.. Er dette skadelig for barnas lunger? Eller kan det være skadelig på noe annet vis? Mugg fra jord, mugg fra lavvoduk?! Vi tenker også evt å ha en grillhytte. Hva med luftkvalitet der? Åpent ildsted, men med pipeløp... mvh barnehage ansatt

Les svaret

Vår ekspert, Nils Ledermann, ingeniør/byggmester svarer

Besvart 03. desember 2015
Nils Ledermann, ingeniør/byggmester

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar