Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 8. desember 2015. Referansenummer: 9352

Hjerte/kar

Myokarditt

Mann 33 år. Jeg har vært innlagt 6 dager på sykehus med akutt myokarditt i forbindelse med akutt sinusitt. Jeg hadde samme diagnose for 15 år siden. Det var kun forhøyet verdi av Trioponiner og MR med kontrastvæske som bekreftet diagnosen. Ekko av hjertet viste ingen feil. Legen på sykehuset hadde ingen god forklaring på hvorfor jeg kunne få det flere ganger. Bør jeg gå til fastlegen for faste kontroller? Isåfall hvilke prøver bør tas?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 08. desember 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist
Hei Jeg antar at du også fikk symptomer på myokarditt (smerter i brystet)? Hvis prøvene er helt normalisert og ultralyd ikke viser noen forstyrrelse av hjertefunksjonen, er du helt restituert. Du trenger i utgangspunktet ikke noen fast oppfølging hos legen, men det kan være greit å oppsøke ham/henne om 4-6 uker for sjekk av puls, blodtrykk og blodprøver (CRP, Leukocyttter, Troponin, proBNP). Hvis alt fortsatt er normalt på en slik kontroll, trenger du ikke flere kontroller. Du bør derimot være obs på hjertesymptomer og kontakte lege hvis du kjenner dem. Dette kan være brystsmerter, hjertebank, pustevansker, svimmelhet eller besvimelse. Hvis det er slik at du har en tendens til å utvikle myokarditt i forbindelse med andre infeksjoner, bør du være spesielt obs på hjertesymptomer når du er forkjølet, har feber, eller influensaliknende symptomer. Mvh Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar