Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 1. desember 2015. Referansenummer: 9299

Hjerte/kar

Ventrikkeltakykadi, ønsker narkose ved ablasjon.

Hei. Jeg er 29 år,mann som ble akutt innlagt grunnet akutt ventrikkeltakyardii der hjertet slo 290 ganger pr min. De har kommet frem til at de skal gjøre en ablasjon der de først frem provoserer og så bruker laser. Spørsmål 1: Hva er egentlig denne sykdommen,og hvordan fungerer hjertet feil med det? 2: De skal gå inn via begge lyskene. Men jeg VET at jeg ikke klarer ligge rolig. Jeg bruker morfin og betoligende i store doser hver dag grunner kronisk invalidiserende clusterhodepine. Så det er vanskelig å roe meg ned med medikamenter. Er det mulig å få narkose med dette? Jeg har tidligere måtte ha det ved gastroskopi samt skopi i urinrøret. Jeg vet det bare er ubehagelig,men problemet er at hode tar over og jeg hopper ned fra bordet og løper min vei grunnet panikk...... *flau*

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 06. desember 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog
Hei! 1) Ventrikkeltachykardi er en tilstand hvor noen muskelceller i hjertets hovedkammer "overtar styringen" av det elektriske systemet i hjertet. Det elektriske systemet skal normalt styres av en naturlig "pacemaker" i forkammeret til hjertet. Tilstanden kan være alvorlig, og nye anfall må forebygges slik det er planlagt i ditt tilfelle. 2) I forhold til inngrepet synes jeg at du skal forklare problemet ditt direkte til legene på sykehuset slik du har gjort det her til meg. Narkose er absolutt en mulighet i et tilfelle som ditt. Det er ingen grunn til å være flau! Lykke til, det er all grunn til å tenke at dette skal gå bra!

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar