Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. desember 2015. Referansenummer: 9355

Hjerte/kar

Videresendt til Wasim Zahid

Hei! Jeg er ei 18 år gammel jente som de siste månedene har kjent mye harde hjerteslag og høy puls. Dette skjer spesielt på kvelden når jeg skal sove, noe som ender meg at jeg sover bare noen få timer hver natt og er stort sett utslitt hele dagen. Jeg tror kanskje hjerteslagene kan ha en sammenheng med at jeg bekymret meg mye, tenker mye, stresser mye og har kjærlighetssorg i tillegg til angst som i følge av kjærlighetssorgen. I perioder kan jeg også våkne av at hjertet banker fort og hardt. Selv om det neppe er noe alvorlig så er det vel ikke bra å ha masse harde hjerteslag?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 15. desember 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist
Hei Takk for god beskrivelse av symptomene. Hjertet påvirkes veldig av følelser og tanker. Sorg og angst kan gi både rask puls, harde hjerteslag og ekstraslag. Ingen av disse er farlige, men kan gi ubehag og engstelse. Jeg synes det er lurt at du tar en tur til legen, for å sjekke at alt er i orden. Det er lite sannsynlig at det ligger noe alvorlig bak, og sannsynligvis har du et friskt og godt hjerte. Likevel kan det være lurt ta noen ekstra prøver, som kan gi deg større sikkerhet slik at du evt. kan legge dette bak deg. I utgangspuktet vil det holde med en samtale og noen enkle prøver for å avklare det hele. Er det usikkerhet, kan det blir aktuelt med nærmere undersøkelser hos spesialist, (arbeids-EKG, 24-timers-EKG), men dette må legen din avgjøre. Lykke til!

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar