Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. februar 2015. Referansenummer: 6919

Hjerte/kar

Hjerteinfarkt uten smerter

Hei, Wasim. Kan man ha hjerteinfarkt uten å ta noe særlig notis av det, fordi man går på veldig sterke smertestillende midler mot andre plager, og vil det da være slik at man bare merker det når medisinene taper effekt? Jeg opplever de tingene dere beskriver som hjerteinfarkt her, bortsett fra kvalme og brekninger.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 10. mars 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det er fullt mulig å ha et såkalt stille hjerteinfarkt (stum angina eller stum ischemi). Spesielt ser vi dette hos pasienter med diabetes, men også hos de uten diabetes. Hvorfor det er slik, vet man ikke helt. 

Det kan også tenkes at enkelte pasienter bruker såpass sterke smertestillende at det skjuler smertene ved et eventuelt infarkt. Hvis du mistenker at du har hjertesykdom, må du kontakte legen din for å få dette sjekket. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar