Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 26. februar 2015. Referansenummer: 6960

Rettigheter

Pacemaker og førerkort

Hei Atle. Har fått satt inn pacmaker, kontroll etter fire uker, alt funnet i orden,. søker fylkeslegen om å få igjen førerkort, sender med skriftelig brev fra hjertelege der det står at pacemaker er funnet i orden og at pasienten kan få igjen førerkortet...fylkes legen er ikke fornøyd med ordlaget i brevet....og krever bedre formulert brev bla om tidsbeskrivelse som han sier...er det mulig at dette systemet er så tungvint...å få igjen lappen på stor lastebil syntes vanskelig, nesten umulig....på denne måten blir det vanskelig å komme ut i jobb igjen...føler meg som en kasteball i systemet. burde ikke dette vært en rein rutine? noen forslag om hvordan jeg kan få igjen lappen fortere..namsmannen i buskerud som har saken. kan fort gå seks uker før jeg får svar. av block 2 med sju åtte sekunder stopp, kun om natten var diagnosen.

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 27. februar 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Kravene for å få dispensasjon er at pacemaker er kontrollert og funnet velfungerende etter implantasjonen og behandlende spesialist mener pacemakeren har eliminert risikoen for bevissthetstap. Dispensasjon kan da gis med den varighet spesialisten anbefaler og på vilkår av at nødvendige kontroller følges.

Det kan synes som din spesialst ikke har vært tydelig nok på hvor lenge du i første omgang kan få dispensasjon. Dette bør være greit å få en ny uttalelse på.

For øvrig får opp mot 95 % dispensasjon. Det er derfor meget gode sjanser for at dette ordner seg for deg.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar