Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. februar 2015. Referansenummer: 6766

Hjerte/kar

Pacemaker og trening

Jeg har fått pacemaker for ca 4 uker siden. Har alltid likt å trimme og gå raske turer og har nå startet med turgåing men jeg merker at kondisen er dårlig og hjertet slår raskt og uregelmessig og jeg blir nervøs. Tar daglig 25mg selo-zok og 100mg×2. Skal jeg bare gå på å håpe at kondisen kommer? Hilsen en 1938 modell.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 17. februar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det finnes mange ulike pacemakere, og de kan programmeres med utallige ulike innstillinger. Å finne den rette innstillingen for en pasient kan i blant være utfordrende. Alle pasienter er ulike. Noen er mer aktive enn andre, og noen krever mer av kroppen og kondisen enn andre. Det kan derfor ta litt tid å finne den rette innstillingen for deg. Det må nødvendigvis litt "prøving å feiling" til fra hjertespesiasliten sin side.

Jeg synes du skal ta kontakt med avdelingen som har ansvaret for å følge deg opp, og be om ekstra kontroll. Hvis det bare er 4 uker siden du fikk pacemakeren, antar jeg at du snart vil bli innkalt til kontroll uansett. Ta opp spørsmålene dine der.

Mvh

Wasim Zahid 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar