Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 5. januar 2015. Referansenummer: 6252

Lunge

Sydenopphold ved astma- og allergiplager?

Hei. Jeg har astma og mye allergi, pollen, mat, muggsopp, dyrehår. Vi tenker å reise til Gran Canaria i juni. Men jeg er veldig skeptisk. For 2 år siden reiste vi til England og jeg ble svært dårlig av muggsopp i huset vi bodde i og måtte reise hjem til Norge etter få dager. Hvordan vil du tro det er for meg å reise til Gran Canaria? Har faste medisiner for astma: Symbicort, Singulair og bruker Polaramin for allergien. Må ta Kenacort -T for å komme meg gjennom pollensesongen.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 06. januar 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei og takk for spørsmålet!

Det er ikke sjelden at man reiser til Gran Canaria og føler seg bedre av astma og allergi. Det er nok ganske stor forskjell på England og Kanariøyene. Imidlertid har noe også her opplevet å bli dårlige, men de fleste er fornøyd. Det er viktig å få et bra sted å bo, uten vegg-til-vegg-teppe og selvfølgelig uten fuktskader. Forsiktighet med bruk av air-conditionanlegget er ofte en fordel for ikke å puste for tørr luft (irriterer slimhinnene) over tid, for eksempel når man sover. Det er lurt å bruke medisiner som du har fått forskrevet. Noen ganger kan man redusere dem under selve oppholdet, men man kan oppleve å bli verre straks man kommer tilbake til Norge igjen hvis man ikke bruker medisinene.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar