Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. januar 2015. Referansenummer: 6499

Lunge

Videresendt til Olav Kåre Refvem

Hei. i 2004 ble jeg operert for testikkelkreft med påfølgende cellegiftkur. Det gikk bra med kreften, men pusten fikk jeg aldri tilbake slik den var. Jeg utviklet ganske raskt lungefibrose. Spörsmålet mitt er om det i enkelte cellegifter er stoffer som bryter ned lungene og utvikler fibrose? I julen var jeg uheldig og fikk influensa, og da var veien kort til lungebetennelse. I øyeblikket har jeg mye hoste ved anstrengelser kombinert med mye dårligere pust. Har også fått røde prikker på brystet. Har dette sammenheng? Vil jeg få tilbake den pusten jeg hadde før jeg fikk influensa? Den kunne jeg leve bra med. Takk for svar. Mann 68 år.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 20. januar 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar