Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. januar 2015. Referansenummer: 6469

Hjerte/kar

Videresendt til Wasim Zahid

Hei Jeg har en sønn på 4 år som ved flere anledninger har sagt at hjerte mitt banker sånn Mamma. Nå i helgen sa han det igjen og tok hånden min over hjertet sitt. Da kunne jeg tydelig kjenne kraftige slag bare ved å ta hånden over hjertet. Han var helt i ro da dette skjedde og jeg kan derfor ikke se at det skulle være noen spesiell grunn til at dette skulle oppstå. Pulsen virket heller ikke å være spesielt rask. Hva kan dette skyldes? Jeg har aldri opplevd noe sånt selv så jeg ble litt bekymret.

Kan ellers nevne til at han har barneastma og behandles for dette med Montelukast. Har tidligere brukt Flutide eller Aerobec men dette gav for mye bivirkninger da han ble svært urolig av medisinen. Nå får han kun kortisonpreparat ved kraftige symptomer.

Denne "hjertebanken" er nok noe som dukker opp sånn innimellom og er nok ikke noe han kjenner hele tiden. Bør jeg få sjekket dette nærmere hos en lege eller er det ingen grunn til bekymring? Kan dette være relatert til astmaen eller medisinene? Hilsen litt bekymret Mamma

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 19. januar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Et svar vil bli publisert her på "Spør eksperten" innen 1-5 virkedager. For å ivareta din anonymitet har vi ikke registrert din e-post. Vi har derfor ingen ingen mulighet til å svare deg direkte. Derfor må du ta godt vare på referansenummeret under.

Når du skal sjekke om du har fått svar må du skrive dette inn i søkefeltet "Søk i våre svar" på forsiden.

Medlemskap

Vi håper du liker denne tjenesten. Ønsker du å bidra til at vi kan fortsette vårt arbeid med rådgivning, foreyggende arbeid, rehabilitering, behandling og mye mer: støtt oss eller bli medlem.

Behandling

Se også vår Guide for raskere behandling på LHL-sykehuset Gardermoen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar