Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 27. januar 2015. Referansenummer: 6581

Hjerte/kar

Harde hjerteslag

Hei! Jeg har i ca 14 dager merket noen ubehagelige harde hjerteslag. Samtidig føler jeg som det blir et press i hodet. Jeg har hatt 2 døgns hjerteregistrering. EKG da var fint og også blodtrykket. Legen mente det er ekstraslag jeg merker og at det under disse ble litt blodtrykksfall. Jeg har pacemaker og batteriet skal skiftes i begynnelsen av mars.

Jeg bruker Tambocor Retard 200 mg pr dag og Tambocor 100 mg 6 dager i uka. Bruker også Marevan. Ellers ingen medisiner. Jeg føler meg sliten og er blitt redd for å gå ut. Bør jeg be om flere undersøkelser, og i tilfelle hva slags undersøkelser?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 02. februar 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det virker som om du allerede er godt undersøkt. Jeg er enig med legen at det kan være ekstraslag du kjenner. Dette er stort sett ufarlig. Også andre hjerterytmeforstyrrelser kan oppleves som harde slag. Derfor er det viktig med langtids EKG registrering for å utelukke alvorligere rytmeforstyrrelser. Du har hatt 2 døgns måling, noe som er en god undersøkelse. Du bør diskutere med legen din om du trenger flere undersøkelser, eller om du skal slå deg til ro med det du har. Andre undersøkelser som kan være aktuelle er arbeids-EKG og ultralyd av hjertet. 

Med vennlig hilsen,

Wasim Zahid. 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar