Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 16. juni 2015. Referansenummer: 7976

Hjerte/kar

Hjerteinfarkt og mitralplastikk. Hjertesvikt i endring?

Hei.Min mann 68 år har hjertesvikt 2,operert for miteralklaffe sydd med sink og plastikk 2004.Fikk hjerteinfarkt 2004,Går på Maravan og blodtrykksmedisin,hjertemedisin.Kan hjertesvikten utvikle seg,og varer klaffen slik at det ikke kan komme nye lekkasjer i klaffen? Mvh

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 20. juni 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for spoersmaal paa vegne av din mann. (Beklager PC med amerikansk alfabet i dag). Mitralplastikk betyr at den ene hjerteklaffen paa venstre side av hjertet (mitralklaffen) er reparert og ikke skiftet ut (som er et vanligere alternativ). Dessverre kan baade klaffelekkasjen og derved hjertesvikten forvaerres over tid. Hjetesviktsymptomene kan i din manns tilfelle skyldes baade oekende lekkasje i klaffen og ha sammenheng med skaden han fikk i hjertet i forbindelse med infarktet. Dette begynner jo aa bli noen aar siden, og jeg vil anbefale at han kommer til kontroll hos hjertespesialist med ultralyd og eventuelt en belastningstest av hjertet. I mange tilfeller kan vi bedre symptomene ved aa justere paa hjertemedisinene. Oensker dere en flott sommer!

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar