Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. juni 2015. Referansenummer: 7941

Intense smerter i brystet

Med noen måneders mellomrom får jeg intense smerter i hjerteregionen. En gang var smertene så store at jeg falt sammen på flyplassen, og ble hentet av ambulanse. På sykehuset ble ekg og blodprøver tatt, ingen ting var unormalt. De hadde ingen svar. Hva kan smertene være? Bakgrunn: Jeg er ung, men har en historie med anoreksi med meget alvorlig undervektig over flere år, hvor også hjertet (samt lever og nyrer) ble affektert.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 09. juni 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Smerter i brystet kan jo skyldes mange ting. Problemet kan ligge i alt fra hud, muskler, skjellett, til lunger spiserør, hjertet. Jeg synes symptomene dine bør avklares skikkelig, og at det bør gjøres en bredere utredning i regi av fastlegen din. Det er jo ikke normalt å ha slike smerter. 

Det kan være aktuelt med sjekk av spiserør og fordøyelsessystemet generelt (blodprøver, evt endoskopiske undersøkelser). Kanskje bør det gjøres røntgen av lungene og hjertet. Det kan også være aktuelt med en stresstest av hjertet, såkalt arbeids-EKG, samt registrering av hjerterytmen (langtids-EKG). Utredningen må nok gjøres litt trinnvis, og det er best at fastlegen din styrer den. 

Håper du finner ut av dette!

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar