Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 16. juni 2015. Referansenummer: 7978

Lunge

Lungesykdom og reiseforsikring

Jeg har nedsatt lungekapasitet og søvnapne. Siden november 2014 ha jeg gått på lav dose vanndrivende for å skåne hjertet (hjertesvikt) og bruker cpap-maskin. For 2 1/2 uke siden fikk jeg nyrestein, men har allerede fått min første laserbehandling og en gjenstår. Jeg er i full jobb og ikke syk per dato. Bortimot normalvektig og røyker ikke. Jeg går ikke på verken ordinær lunge- eller hjertemedisin. I ett halvt år har vi planlagt tur til USA og har reiseforsikring, men er likevel nervøs for at forsikringsselskapet (Gjensidige) kan lage trøbbel om jeg blir akutt syk i USA. Fastlegen min har ikke frarådet meg å dra, men har ikke oversikt over hvordan forsikringsbransjen tenker om dette, jf liten skrift om at "dekker ikke sykdom eller skade som var kjent før avreise dersom det allerede foreligger et behandlingsbehov eller forverring eller komplikasjoner vil kunne oppstå med stor grad av sannsynlighet. Hva bør jeg gjøre og i hvilken rekkefølge?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 12. august 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Det er vanskelig å vite hva reiseforsikringen din inneholder og hvilke restriksjoner som gjelder. Det kan være svært ubehagelig å oppdage at man ikke har dekning når man er på reise i utlandet. Jeg tror det kan være lurt å avklare slike ting i forkant med forsikringsselskapet. Det er viktig å vite at man er godt forsikret når man reiser til USA!

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar