Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 5. mai 2015. Referansenummer: 7687

Rettigheter

Stønad til kjøp av bil

Hallo For 11 år siden fikk eg invilget stønad til å anskaffe meg bil gjennom nav, denne skulle eg ha i 11 år og dei årene er snart over nå( ca 4 mnd igjen) og nå lurer eg på hvodan er den beste måten å få søkt om tilskudd til å skaffe meg ein ny bil. Husker det som mye arbeid og styr den gangen er det samme søknadsproses nå som den gang ?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 06. mai 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

i år har det kommet nye regler. Det gis kun stønad til kjøp av personbil om du trenger bil i forbindelse med arbeid eller utdanning. Det betyr for eksempel at personer med full uføretrygd ikke får tilskudd til kjøp av personbil. 

Skal du bruke bilen i forbindelse med arbeid eller utdanning og situasjonen din er den samme nå som for 11 år siden, vil vilkårene for stønad normalt være oppfylt. 

Er du avhengig av rullestol og trenger bli med rampe/rullestolheis er det ikke krav om at du må være i arbeid eller utdanning.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar