Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 6. mars 2015. Referansenummer: 7072

Rettigheter

Kan jeg redusere stillingen etter at jeg ahr søkt om uføretrygd?

Hei ! Har Vært på AAP siden juli 2012. Etter sist møte med lege, NAV og leder på jobb, ble det snakk om 50% uføretrygd. I dag har jeg en stilling på 75% som jeg har permisjon fra. Jobber ca 50%. Fikk nettopp tilbud på en stilling på 49.30% fra leder, kan jeg takke ja til denne, før det er søkt om uføretrygd 50% ? Det jeg trodde var at jeg måtte vise til den stillingsprosenten på 75, at jeg ikke klarer å jobbe den, søker derfor 50% uføre. Hva om jeg takker ja til 49.30% og ikke får innvilget føres. Med vennlig hilsen dame i 30 årene.

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 06. mars 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Når du har søkt om 50 % uføretrygd, vil det ikke ha betydning for søknaden om du reduserer stillingen til 50 % eller lavere. Noe annet er om du bør gjøre dette før uføretrygd er innvilget. Du sier jo da fra deg en del av stillingen uten å vite om inntektsbortfallet blir kompensert av en uføretrygd. Mitt råd er du avtaler med arbeidsgiver om fortsatt å ha permisjon for den delen du ikke jobber og så inngå ny arbeidsavtale om du får innvilget uføretrygd.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar