Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 28. mars 2015. Referansenummer: 7337

Hjerte/kar

Q10 og hjerteflimmer

Er det noe grunn til å tro at q 10 har noe positiv effekt ved hjerteflimmer ? Jeg går på statiner og hjerteflimmer har kommet etter jeg begynte med det. Jeg prøve en periode med q10, men følte da at frekvensen på hjerteflimmer økte. Min bror som også har hjerteflimmer, men ikke sliter med kolesterol fikk veldig mye mere hjerteuro da han prøvde Q 10 en uke. Hilsen mann 54

Les svaret

LHL svarer

Besvart 04. mai 2015
LHL

Hei

Det foregår endel forskning på Q10, og det er mulig mer kunnskap vil foreligge etter hvert. Nylig kom det en studie som viste gunstig effekt på pasienter med hjertesvikt. På motsatt side har det blitt fremsatt hypoteser om at Q10 kan øke forekomsten av hjerteflimmeren, men vitenskapen er foreløpig uklar. Hvis du opplever at du blir verre av Q10, bør du kutte det ut inntil videre. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar