Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 18. mars 2015. Referansenummer: 7144

Hjerte/kar

Trening etter perimyokarditt

Hei! Har vert innlagt på SUS 02.03.2015 til 06.03.2015 hjerteavdeling på grunn av smerter i brystet.Er mann på 54 år har inntill innleggelse trent 2-3 ganger i uka+sykklet til jobb. Har tatt ultralyd av hjertet,MR med kontrast av hjertet og CT med kontrast av blodårene ingen plakk i årene.Fant ingen feil på hjertet.Legene har gitt meg diagnosen Perimyrocarditt.Siste gang 12. 03. 2015 ble troponinen målt den var 53 på sykehuset var den 62. Spørsmålet mitt er hvor lang tid tar det før jeg er helt frisk og kan jeg gå tur med en hastihet på 6-6,5 km/t

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 23. mars 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Prøvene dine indikerer at betennelsen (og den påfølgende skaden) har vært svært beskjeden. Dette er gode nyheter. Generelt sier man at det er trygt å trene når Troponin-nivåene har normalisert seg. Det kan ta alt fra noen dager, til noen uker. 

Lykke til videre!

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar