Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. mars 2015. Referansenummer: 7187

Hjerte/kar, Lunge, Fysisk aktivitet

Turer tilrettelagt funksjonshemmede

Hei, Kanhende et litt "på kanten" spørsmål. Men, foturer og andre aktivitetsferier er "in" for tiden. Spørsmålet mitt går på om dere evt. vet om noen som arrangerer slike turer,og som en som er litt "treg" grunnet godt nedsatt lungefunksjon kan delta på uten å føle seg som en "sinke". Dette burde jo være midt i blinken for oss lungesyke som fortsatt har glede av fotturer/sykkelturer , Ville vært midt i blinken for oss skulle jeg mene. Men, ikke lett å finne noe i jungelen av turer. Kjenner dere til noen ? På forhånd takk

Les svaret

Vår ekspert, Margrethe Sellæg, fysioterapeut svarer

Besvart 20. mars 2015
Margrethe Sellæg, fysioterapeut

Hei, og tusen takk for gode spørsmål- og ikke minst inspirerende innspill! Og det er absolutt ikke noe "på kanten" spørsmål. Ingen vits i å messe om hvor viktig fysisk aktivitet er hvis en ikke får gjort noe med det! :-)

For det første vil jeg selvfølgelig anbefale deg å kontakte ditt lokale LHL-lag. Kanskje de har planer om å gjennomføre en aktivitetstur tilrettelagt folk med nedsatt fysisk kapasitet? Mange av våre lokallag har også faste ukentlige turgrupper hvor turmålet og belastningsgrad kan variere.

For lengre turer, enten på egen hånd eller i gruppe vil jeg anbefale deg å gå inn på nettsidene til Den norske Turistforening. Der har de en egen side som heter "tur for alle" hvor du kan finne relevant stoff. Her er lenken til nettsiden: DNT- Tur for alle

Jeg har dessverre ingen oversikt over aktører som arrangerer tilpassede aktivitetsturer til utlandet. Men jeg vil ta med meg dine innspill videre, og se på om det er noe vi i LHL kan gjøre for å legge til rette for lengre turer/aktivitetsferier tilpasset de med nedsatt fysisk kapasitet.

Lykke til videre med søket etter tilrettelagt tur! Vi tar med dine innspill videre.

Vennlig hilsen Margrethe Sellæg

 

 

 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar