Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 1. november 2015. Referansenummer: 9024

Hjerte/kar

Blokket etter hjerteinfarkt, fortsatt smerter.

Hei jeg ha hadde hjerte infakt 2 ganger i år og ligger nå på Stavanger sjukehuset. Problem mitt er at jeg har blitt blokket og smerter er liker sterk. Sjukehuset seier at de finnerikke årsaken til problem og ønsker å sender meg hjem. Jeg bør over 2 timer fra sjukehuset og problemene mitt er Den samme. Hva kan jeg gjøre?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 09. november 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei, håper at det går bedre med deg! Selv om du har hatt infarkt tidligere, så kan smerter fra brystet skyldes flere ting som ikke har med trange årer i hjertet å gjøre, f.eks syre i spiserøret eller smerter fra brystkassen. Etter blokking rapportere enkelte pasienter en kort periode med smerter som kan relateres til den nye stenten som har utvidet blodåren. Slike smerter er ikke farlige og går over. På sykehuset er du i trygge hender,- det er viktig at du sier ifra ved behov, og spør om det du lurer på.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar