Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. november 2015. Referansenummer: 9222

Lunge

Reklame for behandlingstilbud på nett. Hva kan vi feste lit til?

Kom over noe som heter Airnergy oksygenterapi og det skal ha en positiv effekt for pasienter med bl.a. kols . Er dette medisinsk dokumentert ? Vil ikke investere i et slikt produkt (prisen er ca. 40.000 kr.) hvis det ikke har noen virkning. Venter spent på svar.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 19. november 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei,og takk for spørsmålet!

Dette er nok ikke noe man vil ta i bruk i et medisinsk behandlingsopplegg. Det kan se ut som en del av en spesiell filosofisk tilnærming til behandling med generelt velvære som mål. Under samme navnet selges for øvrig også en drikk som skal virke gunstig på det mange ting. Det virker også som det ligger betydelige økonomiske interesser knyttet til markedsføringen av produktene. Jeg finner ikke noe som tilsier at noe av dette er effektivt i behandling av kols eller annen sykdomstilstand. Min konklusjon er at dette ikke kan betraktes som et seriøst behandlingstilbud mot sykdom.

Dette føyer seg nok inn i rekken av forskjellige tilbud på nettet. Ofte er det kommersielle interesser som står bak, og det selges utvilsomt en rekke produkter hvor det kan settes spørsmålstegn ved effekt.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar