Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 8. november 2015. Referansenummer: 9099

Lunge

Lungebetennelse som gjentar seg. Er det alltid feber?

Hei Jeg er en mann på snart 67 år som har hatt lungebetennelse to ganger tidligere i år. Jeg har nå alle symptomer utenom feber (37.2). Kan man pådra seg lungebetennelse uten å ha feber? Har tatt influensa vaksine for en måned siden.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 19. november 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Ikke alle får så mye feber ved lettgradig lungebetennelse eller bronkitt. Visse medikamenter kan også "normalisere" temperaturen. Influensavaksine er en fornuftig investering i helse. Men den beskytter ikke mot bakterieinfeksjoner og andre virusinfeksjoner. Det er lungeundersøkelser som lytting på lungene og røntgenbilde av lungene som kan avgjøre om det foreligger en lungebetennelse. Det kan være lurt å kontakte legen din for å se nærmere på det. Gjentatte lungebetennelser kan gi grunn til nærmere undersøkelse med for eksempel CT-undersøkelse av lungene og eventuelt bronkoskopi.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar