Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. oktober 2015. Referansenummer: 8763

Hjerte/kar

Bivirkninger av blodtrykksmedisin

Har blodtrykksmedisinen Cardidilol større bivirkninger enn andre blodtrykks reduserende medisiner ?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 12. oktober 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Alle medisiner har bivirkninger. Det er dessverre litt av prisen man må betale for å høste de gode fordelene. Imidlertid vil legen alltid prøve å finne det medikamentet som er mest effektivt, og har færrest bivirkninger. Heldigvis finne det mange alternativer, og som oftest finner man et tilfredsstillende middel. 

Carvedilol er en hjertemedisin som tilhører gruppen "Alfa-/betablokker". Medisinen kan brukes ved høyt blodtrykk, angina (hjertekrampe), og hjertesvikt. 

Hvis man leser på listen over bivirkninger, er den lang. Men det er den for de fleste andre medisiner også. Hvor mye bivirkninger pasienter får er svært ulikt, og varierer fra person til person. De fleste får ingen særlige bivirkninger, noen får få, milde og forbigående bivirkninger, mens noen får så sterke bivirkninger at medikamentet må byttes ut. Ofte må man "prøve og feile litt" for å finne et passende middel. 

Ikke vent med å høre med legen din dersom du mistenker en bivirkning. 

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar