Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 14. oktober 2015. Referansenummer: 8794

Hjerte/kar

Bypass operasjon og symptomer

Hei! Ble bypass operert i August i år. Hvordan kan man vite at man er frisk igjen etter en slik operasjon? Syklet hjem i kveld og det var ganske kaldt ute. Synes jeg kunne kjenne noen av symptomene jeg hadde før operasjonen: kald i halsen og i brystet i tillegg til at jeg følte meg relativt sliten uten å ha "tatt i" Er det noen måte å teste dette på?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 15. oktober 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for spørsmålet. Flott at operasjonen er tilbakelagt og at du har kommet deg i aktivitet. Hvis du ikke har noen snarlig avtalt kontroll hos hjertelegene,  så vil jeg anbefale at du kontakter fastlege din for en sjekk og evt. Henvisning til undersøkelse med belastningstest. Mest sannsynlig har symptomene som du merker nå mer å gjøre med arr og vev som skal gro, men med uklare plager så bør man få gjort en sjekk.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar