Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. oktober 2015. Referansenummer: 8865

Hjerte/kar

Sykehusinnleggelse, flere diagnoser, tungpust, hjertebank, vektøkning.

Har nå vært innlagt pga tung pust, hoste, hjertebank og vektlkning på 4 kg på to uker. Har crohns og psoriasisartritt og begynte nylig på imurel og remsima, gikk først på kortison. Har tidligere gått på ulike tnf hemmere. På sykehuset kunne de ikke forklare vektlkningen, fine prøver, likeså røntgen av lunge/hjerte, forhøyet bukspyttkjertebetennelseprøve pga imurel. Men så var d- dimer litt forhøyet og de trodde jeg hadde blodpropp på lungene og var snakk om CT. Hørte litt væske på lungene, ekg fin, og det kokte ut i at det mest sannsynlig var forhøyet d-dimer pga all betennelse i kropp. Så alt i alt, er det lute hjelp å få, jeg like tung i pust, hjertebank og vektøkningen er jo der. Kan det likevel være hjertesvikt eller noe lignende?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 23. oktober 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Tøff situasjon!! Sykehistorien din er såpass sammensatt og kompleks at det blir vanskelig for meg å gi noe brukbart svar på denne måten. Alvorlighetsgraden av de andre diagnosene dine og nye medisiner kan nok forklare mye av plagene dine. Jeg vil tro at legene på sykehuset har vurdert helheten og tatt EKG og aktuelle blodprøver. Det ville være uvanlig om du skulle få hjerteproblemer på toppen av alle de andre plagene som du har hatt. Hvis vi gir de nye medisinene litt tid så kan det være godt håp om bedring. Lykke til!

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar