Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 1. oktober 2015. Referansenummer: 8670

Hjerte/kar

Venstre grenblokk, svimmel, doven i armer og bein

Jeg har fått diagnosen venstre grenblokk. Oppdaget ved en legesjekk og høy puls. Deretter tatt EKG . Så ble det tatt ultralyd av hjertet. Da fikk jeg diagnosen , og det ble ikke funnet noe underliggende sykdom eller årsak. Jeg er mye svimmel og armer/bein dovner bort. Kan det ha noe med venstre grenblokk å gjøre ? Og bør jeg følges opp av lege ? Og/eller få enda grundigere undersøkelse.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 10. oktober 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Venstre grenblokk skal alltid undersøkes grundig, og det ser ut til at en del undersøkelser er gjort allerede. Det er imidlertid litt som gjenstår, og du har noen uavklarte symptomer.

Jeg synes det bør gjøres enda noen tester for å finne ut hvorfor du har venstre grenblokk, før man slår seg til ro. Kransåresykdom er en av årsakene til venstre grenblokk. Da vil pasienten ha episoder med trykk i brystet som kan stråle til hals, skuldre og armer. Tungpust kan være et annet tegn. For å avklare dette bør man i første omgang gjøre et arbeids-EKG. Er man etter det fortsatt i tvil, kan man utføre andre tester også. 

Det at du er svimmel  bør også avklares nærmere. Det bør utelukkes at du ikke har noen form for hjerterytmefeil. Dette gjøres ved å gjøre flere langtids-EKGer til man er rimelig sikker på at pasienten ikke har noen rytmefeil. 

Jeg vil anbefale deg å kontakte fastlegen din igjen, og få deg henvist til sykehuset for å gjøre disse undersøkelsene. 

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar