Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. oktober 2015. Referansenummer: 8847

Hjerte/kar

Hull i hjertet

Er det vanskelig å gå når man har hull i hjertet? Kan man dra på skole, jobb eller studere eller må man være hjemme og sitte i rullestol?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 27. oktober 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Hull i hjertet kan være så mangt. Hvor store plager du får, hvor hemmet du blir, og hvor aktiv du kan være avhenger av hvor hullet sitter og hvor stort det er. De aller fleste medfødte hull i hjertets skillevegger gir aldri noen plager, og personer har slike lever like normale og aktive liv som alle andre. Noen få har større og mer alvorlige hull. Noen merker kun at de blir litt mer tungpustne og slitne enn andre under trening, mens andre får mer invaliderende plager. Vi har i dag god behandling for slike hjertefeil, og det meste kan rettes med operasjon. 

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar