Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 16. september 2015. Referansenummer: 8579

Hjerte/kar

Brystsmerter. Angina eller spiserørsbrokk?

Hei, jeg har ved flere anledninger de 3-4 siste årene følt brystsmerter, dette kommer gjerne etter lange dager med mye jobb, har særlig kjent det etter lange kjøreturer. Det føles som om brystet blir utsatt for press, kjennes ut som noen står på brystkassa mi, blir uvell og skjelven, kommer alltid på kvelden. Våkner gjerne opp midt på natten og er uvell og med press i brystet, har vært hos min fastlege og på legevakt uten at det er funnet noe! EKG er tatt ved flere annledninger uten noen påviste funn av unormale hjertefrekvenser! Jeg er 57 år, slank, lavt kolestrol, trener daglig, alle lodprøver er perfekte, det eneste som er påvist er et spisrørsbrokk, plages litt med halsbrann og derfor blir alltid konklusjonen dette! Jeg kjenner min halsbrann så godt at dette er ikke de samme symptomer som når jeg har halsbrann! Min mor som nå er 91 år var hos dere for utblokking av blodåre til hjerte for mange år siden og er fortsatt sprek tiltross sin høye alder, hvordan skal jeg forholde meg til mine plager?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 16. september 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Du trener og har lite risikofaktorer for hjerte-kar sykdom. Samtidig har du en annen tilstand (spiserørsbrokk) som vi vet kan gi ulike varianter av brystsmerter.

Uansett så tenker jeg at med såpass mye plager som du har hatt over flere år så vil jeg anbefale en avklarende kardiologisk undersøkelse hos hjertelege, enten via henvisning fra fastlege eller ved å ta direkte kontakt med en privat hjertelege.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar