Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 30. september 2015. Referansenummer: 8662

Rettigheter

Har sykehuset plikt til å behandle meg?

Hei! Jeg har nå gått i over 1 med smerter i rygg og mage. Har tatt flere undersøkelser som f.eks ultralyd 2 ganger og CT. Dem fant en cyse på nyren min og sa den ikke var ''farlig'', men har smerter på området der cysten er. Spørsmålet mitt da er: Hvis jeg vil fjerne den og ikke vil at den skal være der, må sykehuset da gjøre det? For det kan jo også være at det er den som forårsaker smerter og at det blir bedre hvis den blir fjernet.

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 01. oktober 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Om de skal fjerne cysten vil bero på en medisinsk faglig vurdering. Det skal være indikasjon for fjerning. Liten nytte av fjerningen, betyr ingen eller relativ indikasjon. De må også vurdere mulige komplikasjoner som kan oppstå ved en fjerning. Ingen kirurgiske inngrep er risikofrie. Sier sykehuset nei til å fjerne cysten, kan du be din fastlege om å bli henviset til en fornyet vurdering ved et annet sykehus.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar