Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 27. september 2015. Referansenummer: 8652

Lunge

Lungebetennelse og astma

Jeg har fått påvist en mykoplasma lungebetennelse, etter 2 mnd med tett pust og hosting. Har fått Erymax hos legen. Mitt spørsmål: Hvordan vil lungebetennelsen påvirke astmaen min fremover?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 08. oktober 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Det er nok ikke uvanlig at man går lenge med en mycoplasmainfeksjon før den blir påvist og behandlet. Dette er en infeksjon som er kjent for å trigge forverrelser ved astma. Den er også kjent som en infeksjon som kan utløse astma hos barn som er spesielt disponert for astma. Det er vanskelig å forutsi om dette vil bety noe for din astma i fremtiden. Det virker som du har fått en god behandling med EryMax, et såkalt makrolidpreparat, som er en god medisin ved slike infeksjoner. Det er viktig at du bruker kuren helt ut. Men du må nok regne med at det kan ta noen tid før pusten er like bra som før. Ofte vil man hoste i lengre tid etter en slik infeksjon. Det er ikke uvanlig at det kan ta flere uker, eventuelt 2-3 måneder før "alt er som før".

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar