Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 3. september 2015. Referansenummer: 8444

Rettigheter

Avslag på uføreforsikring

Hei! Jeg får avslag på å tegne uføreforsikring pga at jeg har medfødt hjertefeil (transposisjon), selv om hjertefeil ble korrigert da jeg var barn og jeg ikke har vært syk siden. Forsikringsselskapene henviser til tidligere nemndbehandlinger i forhold til avslaget. Er dette lovlig eller skal jeg egentlig bli tilbudt økt premie? Takk for all hjelp!

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 04. september 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Et avslag må være saklig begrunnet. Dersom selskapet ikke kan påvise en økt risiko for uførhet som følge av din medfødte hjertesykdom, er de forpliktet til å tilby deg forsikring på alminnelige vilkår. Det er nok dessverre slik at de fleste med hjertesykdom får avslag på livs- og uføreforsikring som dekker hjertesykdom. Derimot er det vanlig å kunne få forsikring som dekker andre årsaker til uførhet.

Du har mulighet til å få saken vurdert av Finansklagenemnda. Behandlingen er gratis.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar