Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 6. september 2015. Referansenummer: 8494

Hjerte/kar

Borreliainfeksjon myokarditt.

Hei, er en mann på 55 år. Har hatt borreliainfeksjon som sannsynligvis har gitt meg myokarditt med forhøyet Troponin t i 6mnd. Fra 34-95. Var lenge nede på 30-tallet men ved siste måling 75. Har tatt MR 2 ganger av hjertet, CT, ingen plakk i årene og ultralyd. Ingeting galt med hjertet. Jeg er enegga tvilling og min bror hadde troponin t på 4 som er helt normalt.

Hvorfor går ikke troponinnivået ned hos meg etter så lang tid?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 09. november 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Det er gode nyheter at MR 2 ganger var normal og øvrige undersøkelser av hjertet var normale. Troponin er svært sensitivt, og nivåene dine er lave. Noe av svingningene kan skyldes tilfeldigheter, men vi vet at dersom hjertet har vært påvirket av infeksjonen så kan det ta lang tid før situasjonen normaliseres helt, og enkelte ganger kan dette bli kronisk. Prøv å ikke engste deg, men det kan være fornuftig å ta regelmessige kontroller hos legen din til situasjonen er normalisert.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar