Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 21. september 2015. Referansenummer: 8614

Hjerte/kar, Fysisk aktivitet

Rehabilitering og trening etter bypass-operasjon.

Jeg er 60, bor i Oslo og ble bypassoperert i begynnelsen av august. For en måned siden ble jeg henvist til Godthaab, men etter et besøk der skjønte jeg at klientellet var svært mye eldre enn meg, og at dette ikke er stedet for meg. Så jeg begynte å gå lange turer i stedet. Om en uke er det to måneder siden operasjonen, og da kan jeg bruke armene fullt ut. Kan jeg da gå tilbake til å trene på Sats Elixia med en PT, eller bør jeg følge et tilpasset opplegg? Hvor kan jeg evt. finne det i Oslo?

Les svaret

Vår ekspert, Margrethe Sellæg, fysioterapeut svarer

Besvart 21. september 2015
Margrethe Sellæg, fysioterapeut

Hei, og takk for spørsmålet. Så bra at du er kommet godt i gang med aktivitet etter operasjonen. Og siden det nå snart har gått et par mnd, kan du fint begynne å trene med høyere intensitet. Du er fortsatt i en rehabiliteringsfase etter operasjonen, og jeg vil anbefale deg å benytte deg av retten til å få oppfølging av en fysioterapeut med erfaring inne hjerte/lungerehabilitering.

Mange syns at å trene under veiledning av fagfolk, samtidig som du får møtt andre som er i samme situasjon som deg selv både oppleves som trygt og givende. Siden du bor i Oslo, kan kanskje dagrehabiliteringstlbudet til Nimi Ullevål være tingen for deg?

Du kan lese mer om tilbudet til NIMI Ullevål her. Skulle du ønske et lengre rehabiliteringsopphold, kan du lese om tilbudet til LHL-klinikkene Feiring her

Må også legge til at etter endt rehabilitering har LHL Oslo flere trimgrupper rundt om i Oslo som driver trimgrupper ledet av frivillige.

Håper dette kan være til hjelp. Lykke til med videre opptrening!

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar