Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 1. februar 2016. Referansenummer: 10113

Hjerte/kar

Boblebad og badstue etter ablasjon.

Hei. Har vært sterkt plaget med hjerteflimmer, har hatt 8 elektrokonverteringer og nå siste uke radiofrekvensablasjon. Jeg trener regelmessig å har nå byttet til et nytt treningsstudio som i tillegg til vanlig trening tilbyr svømmebasseng, badstue og boblebad. Svømming er jo veldig bra men jeg lurer på om det er greit med de 2 sistnevnte da dette er noe jeg trives veldig godt med?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 03. februar 2016
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

 Hei! Godt at du har fått gjennomført ablasjon. Utgangspunktet etter et slikt inngrep er at du skal leve som normalt. Hard trening og ekstreme belastninger kan muligens øke risikoen noe for tilbakefall, det forskes endel på dette. Risikoen er liten, og jeg synes at du skal nyte både boblebad og badstue. Lykke til.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar