Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 29. januar 2016. Referansenummer: 10080

Hjerte/kar

Dobbeltspørsm

Hei! Ble bypass operert på Feiring i August 2015. Før vi dro hadde vi et foredrag fra en advokat fra lhl. Han fortalte flere historier om hjerte opererte som hadde fått problemer med sin reiseforsikring etter en slik operasjon. De hadde blitt syke i utlandet og ble nektet hjelp av forsikringen. Etter hva jeg kan huske gjaldt det folk som hadde hatt hjerteinfarkt. Jeg har et friskt hjerte, men har byttet to årer. Min fastlege sier at jeg er helt frisk, men jeg har forstått det slik at Angina er en kronisk sykdom. Kan det ha noe å si for min reiseforsikring? Lurer også på hva BT mitt bør ligge på. Det er nå på 115/75. Har lyst til å seponere Metropolol 25mg. Fjernet galleblæren for noen år siden, kan dette ha noe å gjøre med at jeg har fått Angina? Er fhv ung 49.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 31. januar 2016
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei!

Betingelsene kan variere mye mellom de ulike selskapene, så jeg vil anbefale at du tar direkte kontakt med ditt selskap og spør om du er dekket ved ny akutt hjertesykdom i utlandet (det er riktig at forandringene i årene i hjertet ditt er en kronisk tilstand/sykdom).

Dersom du har anginasmerter så kan disse forverres når du tar bort metoprolol 25 mg, men du skal vite at det i så fall finnes andre, gode alternativer til metoprolol (f.eks såkalte kalsiumantagonister og nitropreparater).

I utgangspunktet skal ikke fjerning av galeblæren gi mer angina, men det kan noen ganger være vanskelig å skille gallesmerter/magesmerter fra anginasmerter.

Lykke til!

 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger.

Vi har besvart spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Vis alle spørsmål og svar