LHL-sykehuset Vestfold, i Horten

Hopp direkte til innhold

LHL-sykehuset Vestfold i Horten er nå midlertidig stengt til mandag 20. april. Vi er tilgjengelig på telefon så du kan ta kontakt.

Viktig melding
Urologi

Refertilisering

Hvis du angrer på en sterilisering kan sædlederne sys sammen igjen.

Pris fra
31 000,-
Ansvarlig lege:
Dag Gullan
  • Ventetid: Kort ventetid.

Sannsynligheten for påfølgende graviditet avhenger av din og din partners alder samt hvor lenge du har vært sterilisert.

Om refertilisering

Mange menn velger i dag sterilisering som prevensjonsform. Ved sterilisering avbryter man sædlederen, som transporterer sædcellene fra testiklene til urinrøret. Du blir steril ved at det ikke lenger er sædceller i sædvæsken.

Endringer i din livssituasjon kan medføre at du angrer på at du har fått utført en sterilisering. Du kan da reversere steriliseringen ved å forene de avbrutte sædlederne på nytt ved en såkalt refertiliseringsoperasjon.

Sædlederne er ganske tynne (indre diameteren er ca ½ mm), og det lykkes derfor ikke alltid å åpne passasje for sædcellene etter sammensyingen. Sædkvaliteten kan, som følge av den opprinnelige steriliseringen, være forringet.

Kort beskrivelse

Gjennom et lite snitt litt nedenfor roten på hver side av penis finner urologen det stedet i pungen hvor man har avbrutt sædlederen ved steriliseringen. Som hovedregel foretas operasjonen samtidig på begge sider for å øke sjansen for påfølgende graviditet.

Operasjonen gjøres vanligvis i narkose. Du kan vanligvis gå på jobb dagen etter.

Oppfølging

Etter 3 måneder setter man opp en kontroll for å bekrefte at du er fertil.

Våre spesialister

Dag Gullan

Dag Gullan

Spesialist i urologi og generell kirurgi

LHL-sykehuset Vestfold

Dag Gullan er spesialist i generell kirurgi og urologi. Han er utdannet på King’s College i London og har spesialistutdannelsen fra Drammen Sykehus og Oslo Universitetssykehus.

Han har jobbet som transplantasjonskirurg på Rikshospitalet og traumekirurg i Forsvaret. Som urolog jobber han primært med utredning og behandling av kreftsykdommer i prostata, urinblære og nyrene i tillegg til generell urologi. Han har bred erfaring i vurdering av vannlatingsplager, ereksjonssvikt, lidelser i penis og scrotum.

Jan Gunnar Nagelhus

Spesialist i urologi og generell kirurgi

LHL-sykehuset Vestfold

Jan Gunnar Nagelhus er spesialist i generell kirurgi (1986) og urologi (1991).

Utdannelse fra Sykehuset i Telemark og Rikshospitalet.

Lang erfaring som urolog og mangeårig overlege ved Sykehuset i Vestfold.