Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Klesvask
Foto: Shutterstock

Tørker du klær på riktig måte?

Tenk deg at du henger opp en klesvask inne. Da vil alt vannet som fordamper fra de våte klærne, forsvinne inn i vegger, paneler og gulvtepper.

Fukt fra klesvask er ikke bra for inneklimaet

Vanndamp er i det hele tatt noe av det verste for inneklimaet. Fukten kan nemlig føre til muggsopp og det vil du ikke ha i hjemmet ditt. Tørking av klesvask kan være en utfordring for mange. Noen klær tåler ikke tørketrommel og må henges opp. En vanlig klesvask som henges på stativ eller snor vil avgi 2-3 liter vann til inneluften.

 En familie på fire produserer i gjennomsnitt omkring ti liter vann til boligen om dagen.

Tørk klær ute

I den grad du har mulighet til det, tørk klærne dine ute! Men husk at om du har en pollenallergi, må du unngå å henge klær ute i det tidsrommet pollentypen du reagerer på blomstrer.

Tørk i tørketrommel

En tørketrommel basert på kondensprinsippet med oppsamlingsbeholder eller avløpsslange til sluk, vil kunne redusere fuktbelastningen til inneluften. Har den i tillegg et godt filter som hindrer for mye klesfiber i å spres ut i luften og at den er plassert på et våtrom med egen avtrekksvifte, vil den være et godt inneklimatiltak.

Tørk inne i godt ventilert rom

Hvis du bor i leilighet, så tørk klærne inne på vaskerommet, badet eller på toalettet, hvor det er utsuging, og du kan lukke døren.

Les om Hvorfor er høy luftfuktighet skadelig

 

Kilder:

  • Forskning.no
  • Anticimex