Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Frisk luft og fellesskap i koronatiden

Under koronaen har lokallaget til LHL på Østre Toten lagt opp til alternativ trim utendørs da innendørstrening må utgå inntil videre grunnet korona.

Vi får svært god respons fra både hjertegruppa, de med astma og kols og også slagpasienter som går sammen med oss. Frisk luft og lett mosjon gjør godt for alle, sier studieleder Mette Larsen i LHL Østre Toten til Totens blad.

Under koronaen har lokallaget til LHL på Østre Toten lagt opp til alternativ trim utendørs da innendørstrening må utgå inntil videre grunnet korona.

Mette Larsen er studieleder i LHL Østre Toten, og hun forteller at de nå må fokusere mer på gågrupper utendørs, i hvert fall så lenge været og temperaturen holder.

Dette er et lavterskeltilbud som vi har satt i gang på skisenteret i Karidalen. Det er viktig at vi gir folk et tilbud om aktivitet, særlig i disse tider.

Vi har et trivelig tilbud, som er litt sånn "kom som du er", forteller hun, og legger til at de har til og med turgåere med rullator, så det er mulig for alle å delta.

– Vi er alt i alt 26 personer, og for mange er nok det sosiale og kaffekoppen etterpå vel så viktig, sier Larsen.

Vi har valgt steder å gå som er flatt og fint, slik at alle kan gå der, uansett form og funksjonsnivå. Her er det rom for at alle skal kjenne på mestringsfølelse, oppfordrer Larsen.

– Det er laget til krakker underveis på stien også, i tilfelle noen trenger å sette seg litt. Larsen forteller om at samarbeidet med ergoterapitjenesten i kommunen er veldig godt. - De er med og går med oss på tirsdager, også er det kaffe og kake etterpå, sprudler den motiverte studielederen.