Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
LHL Skjervjøy bidrar til vaksineringen

LHL Skjervjøy bidrar til vaksineringen

– Dette er den beste og viktigste dugnaden vi noen gang har vært med på! Sier leder Arnfinn Hanssen.

Hver fredag stiller 5–6 frivillige fra LHL Skjervøy opp i lokalene som nå er tatt i bruk som et lokalt vaksinesenter. De tar imot de som skal få vaksine, deler ut munnbind, spriter hender, organiserer køen og koordinerer vaksineringen.

– Vi startet allerede da influensavaksinen kom i høst. Da ble det arrangert en to dagers vaksinering i idrettshallen. Da stilte LHL Skjervøy med fem frivillige til å hjelpe til med arbeidet. Så kom koronavaksinen i mars. Men kommunen begynte allerede i januar og februar og vaksinere ansatte og sykehjemsbeboere. De gamle på sykehjemmene fikk naturlig nok først, sier Hanssen.

Ledet av frivillighet

Det ble opprettet et ”vaksinehus” som ble et vaksinesenter etterhvert.  Og lederen ved Frivillighetssentralen koordinerte arbeidet med å sette opp vaktsystem.

– Vi er bare tre lag her: LHL, Mental Helse og Røde Kors. LHL Skjervøy stiller nå med seks stykker. Men vi er 14–15 tilsammen fordelt på to vakter. En på formiddagen og en fra 12 og utover. Nå blir det satt 130 vaksiner i uken. Fra midten av juli skal det, etter planen, bli satt 300 i uka. Men vi må ta forbehold om at det kan endre seg, sier Hanssen.

Arnfinn Hanssen har gått alle vaktene siden 1. mars til nå. Han har og gått dobbeltvakter.

– Jeg har ikke et eneste fravær. LHL ble involvert i høst og vi har hatt et godt samarbeid med frivillighetslederen. Dette er frivillig og gratis. Vi ser på dette som en veldig nødvendig sak.

Åshild, May-Britt og Rigmor er tre av LHL sine frivillige vakter som deltar på all vaksineringen.

Åshild, May-Britt og Rigmor er tre av LHL sine frivillige vakter som deltar på all vaksineringen.

Dette er den beste og viktigeste dugnaden vi noen gang har vært med på!

Meningsfylt arbeid

Det å være med på å bidra til en normal og trygg hverdag igjen ser han på som utrolig viktig og meningsfylt.

I starten stod vi der i førsterekke, i ekspedisjonen der alle kommer inn og delte ut munnbind til alle og sprayet hendene med antibac.

– Vi får utrolig mye bra tilbakemelding fra de som setter vaksinen. De har sagt at uten vårt bidrag hadde de ikke fått dette til. Da hadde kommunen måtte stille opp med betalte vakter, og det hadde vært dyrt. Vi er nok over det verste nå.

LHL Skjervøy har gjort en veldig god jobb og jeg er stolt over de som har stilt opp, både i LHL og de andre foreningene.