Hopp direkte til innhold
Norge rundt med LHL

HURRA! Ny rekord for kursaktiviteten i LHL

Aldri før har det vært så stor kursaktivitet i regi av LHL som i 2019. Nær 80 prosent av kursene er knyttet til trimgrupper, så LHL gjør Norge både sprekere, klokere og bidrar til at tusenvis av mennesker får bedre liv.

Vi vil benytte anledningen til å takke alle fylkesstudieledere for utrettelig arbeid med å veilede, hjelpe og motivere lagene til å melde inn, gjennomføre og avslutte kurs, sier Stig Terje Tolo, leder for organisasjonsavdelingen i LHL.

55 457 kurstimer i 2019

– Frivilligheten, lokallagene, fylkesutvalgene og LHLs administrasjon har alle bidratt til dette flotte resultatet. Til sammen er det gjennomført 55 457 kurstimer i regi av LHL i 2019. 16 648 kursdeltakere har deltatt på ett eller flere kurs i regi av LHL i året vi har lagt bak oss, sier Stig Terje Tolo.

Aktive og sosiale for bedre liv

Det viktigste med så gode tall, er at mange mennesker – både medlemmer av LHL og andre – har fått anledning til å være aktive og sosiale sammen med andre i samme situasjon.

Tilskudd fra det offentlige utgjorde 8 147 538 kroner, noe som i tillegg til lagenes egne midler og kursavgift, har gjort det mulig å arrangere 2 152 ulike og spennende kurs, sier Ragnhild Rørvik i LHLs organisasjonsavdeling.

En vill drøm

– I LHLs administrasjon drømte vi i flere år om at LHL skulle nå 50.000 studietimer. Da LHL klarte det med 50.366 timer i 2017 trodde vi dette var nær toppen av hva som var mulig å få til. Derfor kom nedgangen til 47.854 timer i 2018 ikke som en overraskelse med tanke på hyppige endringer i regelverk som gjorde driften av studievirksomhet mer utfordrende.

Derfor er det ekstra gledelig at vi i 2019 har fått noen helt utrolige timetall og kurstall. Det er ikke bare langt over våre forventninger, men også langt over våre villeste drømmer om hva som var mulig å få til.

Vi kan bare takke og bukke til alle frivillige og tillitsvalgte som er med på å skape dette utrolige resultatet. Triminstruktører som holder kurs, studieledere i lagene som registrerer, rapporterer og holder kurs, fylkesstudieledere som bistår studieledere med veiledning, motivasjon og praktisk hjelp, sier Stig Terje Tolo.

Par på vintertur på ski
Foto: Shutterstock

Bli medlem i LHL

Som medlem støtter du LHLs arbeid for mennesker med hjerte- og karsykdom, lungesykdom, hjerneslag og pårørende, og får en rekke gode tilbud og medlemsfordeler.

Bli medlem