Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

– Naturlig å støtte LHL

Tove har vært fast giver til LHL i åresvis. Motivasjonen ligger i familiehistorien.

Jeg startet med å gi bidrag til LHL fordi jeg har en historie på farssiden med hjerteinfarkt. Hele søskenflokken på tre døde av hjerteinfarkt. Pappaen min var bare 51 år gammel da han døde. Den gangen var det ikke medisiner og blodfortynnende slik det er i dag.

Tove Dahl
Tove Dahl

Da hun fikk forespørselen for mange år siden, var det naturlig for henne å støtte opp om LHL.

Jeg tenkte jo at dette en dag kunne ramme meg også, og da med håp om at man selv skal få hjelp. Det ville jo vært typisk at jeg skulle fått et infarkt hvis jeg sluttet å gi penger. Det er som med lotto, man må ikke slutte å levere inn kupongen, ler hun.

Fikk en «vekker»

For tre år siden fikk hun selv en urytmisk hjertelyd. Fastlegen sendte henne til hjertespesialist.

– Det viste seg å være noen ekstra ”hjelpere” inni hjertet som ikke skulle være der og som ga litt urytmiske hjerteslag. Hvis det blir verre så kan det opereres, men jeg har fått hjelp med medisiner og det har ikke blitt noe verre, sier Tove Dahl (65 år) fra Bekkestua.

Trygt å være medlem av LHL

Tove er opptatt av å være i god fysisk form for å pleie hjertet best mulig.

Jeg rører meg mye, og trener aerobic og styrke i tillegg for å få litt fart på hjertet. Fysisk aktivitet er utrolig viktig og jeg prøver å gjøre det jeg kan for kroppen min, sier hun.

Hun mener at det beste med å støtte LHL er at hun er med på å støtte utviklingen av nye forebyggende medisiner.

Det at det går til utdanning av nye hjertespesialister, forskning og medisiner er så verdifullt, sier hun.

Hun synes det er betryggende å være medlem av LHL.
– Det de oppdaget hos meg har ingenting med genetikk å gjøre. Men jeg blir jo litt urolig når hjertet tar noen ekstra slag. Og jeg slutter ikke å gi til LHL, i hvert fall!

Foto: Shutterstock

Bli medlem i LHL

Som medlem støtter du LHLs arbeid for mennesker med hjerte- og karsykdom, lungesykdom, hjerneslag og pårørende, og får en rekke gode tilbud og medlemsfordeler.

Bli medlem