Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Hjertetransplanterte Tore André Bjørge syklet Birken
Foto: Sportograf.com

Takk til alle som bidro

For fjerde året på rad gjennomførte hjertetransplanterte Tore André Bjørge turen fra Rena til Lillehammer på sykkelsetet. Underveis samlet han inn penger til arbeidet for hjerte- og lungetransplanterte.

Den spreke totningen satt seg et hårete mål om å nå 1 000 innsamlede kroner per kilometer. Det skulle vise seg å bli for tøft, men mye godt arbeid kan gjøres med 15 380 innsamlede kroner.

– Jeg hadde et håp om at vi skulle nå ¼ av innsamlingsmålet. Vi kom ikke helt dit, men jeg er uansett storfornøyd med summen og veldig takknemlig for at mange har bidratt, fortalte Bjørge etter innsamlingsaksjonens slutt.

Sykler fortere hvert år

Selv om Tore André både er hjertetransplantert og har hatt hjerneslag slurver han ikke med treningen. Heller tvert i mot. Det gir også resultater. Sluttiden på Birken forbedrer han hvert år, og i år kom han i mål på 4 timer og 53 minutter – en halv time raskere enn i 2017.

– Jeg ble overrasket over tiden. Underveis synes jeg det gikk sakte. Uansett er dette veldig artig, og å samle inn penger for at flere skal få de mulighetene jeg har fått har gitt mersmak.

Neste år satser jeg på å samle inn penger til LHL Hjerneslag, avslutter en fornøyd syklist.